ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέρη για να επισκεφθείτε και τι  να κάνετε.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στις πλαγιές ή στα φαράγγια του βουνού, ορεινή ποδηλασία (με ποδήλατα που μπορεί να σας διαθέσει το ξενοδοχείο), σπηλαιολογία, πολιτιστικές εκδρομές στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης και το Μουσείο της Ελιάς. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να απολαύσει τον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σαινοπούλειου θεάτρου καθώς και εξορμήσεις στο κοντινό Γύθειο και στις κρυστάλλινες παραλίες της Μάνης.

Εξερευνήστε τις κρυψώνες του Ταϋγέτου και δροσιστείτε σε μία από τις πολλές πηγές που βρίσκονται γύρω από το ξενοδοχείο. Μαζέψτε φρέσκια ρίγανη, τσάι και μέντα ή προμηθευτείτε τα από το μαγαζάκι του ξενοδοχείου. O Tαΰγετος προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων για διαδρομές κάθε δυσκολίας και διάρκειας. Εκτός από τις πεζοπορικές διαδρομές που έχουν ως αφετηρία τους πεδινούς οικισμούς και φτάνουν μέχρι τα ορεινά χωριά, μπορούν να γίνουν και αναβάσεις στις κορυφές του βουνού.

Το Ilaeira Mountain Resort προτεινει…

Επίσκεψη στην καστροπολιτεία του Μυστρά.

Η πολιτεία του Μυστρά, δηλαδή η καλύτερα σωζόμενη βυζαντινή πολιτεία στον ελλαδικό χώρο. Κτισμένος σε λόφο του Ταυγέτου, βρίσκεται έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Σπάρτη και υπήρξε σταθμός στην ιστορία του πολιτισμού και της τέχνης. Ο λόφος αποτελεί από μόνος του ένα φυσικό οχυρό σε μία στρατηγική θέση.

Πεζοπορία στο Ευρωπαικό μονοπάτι Ε4.

Το Ευρωπαικό μονοπάτι Ε4 περνά μέσα από περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και ιστορική σημασία, μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς και υπέροχα τοπία. Η σήμανση είναι εξαιρετικά επιμελημένη. Είναι ιδεώδες για το καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται στη σκιά του ορεινού δάσους. Η κλασική ανάβαση στο καταφύγιο αρχίζει από την πηγή Μαγγανιάρη (980 μ.) όπου φτάνει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος από το χωριό Παλαιοπαναγιά. Η διαδρομή από την πηγή Μαγγανιάρη έως το καταφύγιο είναι 1 ώρα και 45 λεπτά, με υψομετρική διαφορά 570 μέτρων, ενώ από το καταφύγιο έως την κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 2.407 μ. η ανάβαση διαρκεί 2 1/2 ώρες περίπου. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πεπειραμένος πεζοπόρος.

Το έθιμο με τις φωτιές στην κορυφή του Ταϋγέτου.

Στις 19 Ιουλίου κάθε χρόνο, πολλοί προσκυνητές ανεβαίνουν τα μονοπάτια των δύο πλευρών του Ταϋγέτου, για να εορτάσουν το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στη ψηλότερη κορφή του βουνού. Με το σούρουπο αρχίζει η προετοιμασία για το άναμμα δυο φωτιών, που ανάβουν οι προσκυνητές σε διαμορφωμένους χώρους, μια προς τη πλευρά της Λακωνίας και μια προς τη πλευρά της Μεσσηνίας.

Εκδρομή στη Μονεμβάσια.

Περνώντας τις πύλες του Κάστρου μπαίνετε στη Μονεμβασιά. Θα μαγευτείτε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβάσια από άκρη σε άκρη και θα περάσετε σε μιαν άλλη εποχή. Στο κεντρικό σοκάκι θα βρείτε πολλά μικρά όμορφα μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια. Βρίσκεται σε απόσταση 1 ½ ώρας από το ξενοδοχείο.

 

Παραλίες της Μάνης.

Στην άκρη της Πελοποννήσου, μόλις 40 λεπτά από το ξενοδοχείο, βρίσκεται τις παραλίες στο Βαθύ, στον Αγερανό, που καταλήγουν στον όρμο του Σκουταριού και του Κότρωνα. Κάνοντας το γύρω της Μάνης συναντάτε πολλές ακόμα παραλίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Γερολιμένας, Διρός, Λιμένι, Οίτυλο και Καραβοστάσι. Όσοι λοιπόν έρθετε καλοκαίρι στη Λακωνία δεν πρόκειται να στερηθείτε το κολύμπι.

Εκδρομή στην Ελαφόνησο.

Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο είναι ένα από τα πρώτα ονόματα στη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Η λεπτή λωρίδα άμμου που χωρίζει τον κόλπο στη μέση και τα τιρκουάζ νερά συνθέτουν ένα σκηνικό εξωτικής ομορφιάς που σπάνια συναντά κανείς. Βρίσκεται σε απόσταση 1 ½ ώρας από το ξενοδοχείο.